Делегация от официални китайски представители е получила забрана да посети историческата

...
Делегация от официални китайски представители е получила забрана да посети историческата
Коментари Харесай

Забраниха на китайска делегация да се поклони пред ковчега на Елизабет Втора

Делегация от публични китайски представители е получила забрана да посети историческата зала в английския парламент, където са положени тленните остатъци на кралица Елизабет Втора, оповестява сп. " Политико ", представено от Асошиейтед прес. Причината е, че китайският дипломат във Англия има възбрана за достъп до Народното събрание една година откакто Пекин наложи наказания против седем английски депутати поради сериозни техни изявления за отношението на Китай към уйгурското малцинство в далекоизточния район Синцзян.

Председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл през днешния ден отхвърли да разяснява известието на " Политико ", съобщи Асошиейтед прес. В Пекин представителят на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че не е осведомен с информацията, само че уточни, че в качеството си на хазаин на траурната гала Англия би трябвало " да следва дипломатическия протокол и положителните обноски за посрещане на посетители ". 

Очаква се в понеделник на погребението на Елизабет Втора в Уестминстърското абатство да участва публична делегация от Китай. Организаторите не са разгласили лист с гостите и не е ясно кои китайски представители биха могли да бъдат там. Британските депутати, против които бяха наложени наказания, тази седмица споделиха с управляващите опасенията си от обстоятелството, че китайското държавно управление е било поканено на държавното заравяне на кралицата. Консервативният народен представител Тим Лаутън съобщи пред Би Би Си, че поканата към Китай би трябвало да бъде анулирана и уточни като мотив за това нарушаванията на човешките права на уйгурите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР